Kamerás rendszerek

Flexibilis, innovatív megoldások a képfeldolgozásban

Az elmúlt évek gyors fejlődése lehetővé tette, hogy a számítógépeket a látás képességével is felruházzuk. A gépi látás ma már egy sok dollármilliárdos iparág, hiszen olyan folyamatok automatizálását teszi lehetővé, amelyek idáig elképzelhetetlenek voltak emberi erőforrások nélkül: karakterolvasás, darabok alakjának, minőségének ellenőrzése, alkatrészek számolása, méretek felvétele – ezeket mind elvégezheti egy képfelismerő rendszerrel felszerelt állomás.

A Robotizálunk Kft.-nél már több mint két éve készítünk megrendelőre szabott kiértékelő szoftverrel felszerelt állomásokat. Magas minőségű hardverrel dolgozunk, a szoftvermegoldásainkat pedig a flexibilis OpenCV könyvtár segítségével, az alapoktól építjük fel; így garantáljuk a megbízhatóságot és a kész termék személyre szabottságát egyaránt.

Termékfelismerés
Hiányzó alkatrész detektálás
Karakterfelismerés

Alapállomásunk egy ipari színes HD kamerából, annak megvilágításából és egy kiértékelő számítógépből áll,ami így egyedi szoftvereinknek köszönhetően a feladatok széles spektrumát lefedi.

A munkadarabok felismerése, kódok, feliratok elolvasása csak a kezdet: hiszünk benne, hogy bármilyen látást igénylő folyamatban, vizsgálatban ott rejlik a lehetőség egy automatizált megoldásra!

Amivel dolgozunk:

Kameraszenzorok

Programozható kamerák

Képkészítő kamerák egyedi szoftverrel

2D és 3D szenzorok

Mérnöki eszköztárunk:

Jelenlétellenőrzés

Alaksajátosság felismerés

Minőség-ellenőrzés

Mérés

Karakterfelismerés (OCR)

Robotpozícionálás (guidance)

Ömlesztett árú kipakolás (bin picking)


A fentiek alapján konkrét igényed van?

Feladatot szeretnél megoldani?

Vagy csak tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk bizalommal! 😉